Your Natural Side

Yns olej konopny pipeta 50 ml PromocjaNIŻSZA CENA!
Yns olej pestki dyni 50ml PromocjaNIŻSZA CENA!
WYPRZEDAŻ data ważności 5.2022 Olej z pestek dyni przeznaczony jest do pielęgnacji skóry o obniżonej elastyczności, nierównomiernym kolorycie, suchej, łuszczącej się, dojrzałej, ale także przetłuszczającej się, zanieczyszczonej. Znajduje zastosowanie w profilaktyce skóry naczynkowej, rozstępów i trądziku. Sprawdzi się także jako dodatek do maseczek na problemową skórę głowy czy do olejowania suchych, zniszczonych włosów i osłabionych paznokci. Idealny do pielęgnacji:  • skóry problemowej, nadwrażliwej  • cery dojrzałej z oznakami starzenia  • skóry o obniżonej elastyczności  • skóry suchej, szorstkiej, łuszczącej się  • problemowej skóry głowy i zniszczonych włosów Stosowanie: ● jako zamiennik kremu – nałóż kilka kropel bezpośrednio na zwilżoną skórę całej twarzy, szyi i dekoltu lub punktowo. Dla wzmocnienia efektu możesz uprzednio wymieszać w dłoni olej z ulubioną wodą kwiatową lub kwasem hialuronowym w żelu – dostarczysz w ten sposób skórze więcej cennych składników ● jako „balsam” do ciała – nałóż olej tuż po kąpieli! Zastosowanie na uprzednio zwilżoną skórę, nie tylko ułatwi aplikację olejku, ale również pomoże w jego wchłanianiu się. Opcja dla leniwych: do wanny z ciepłą wodą wlej 1-2 łyżek stołowych oleju. Po tak przygotowanej kąpieli, na Twojej skórze pozostanie cienka warstewka oleju, którą możesz wmasować lub pozostawić do wchłonięcia ● masaż wybranych partii ciała – stosuj samodzielnie lub zmieszaj z innym olejem np. olejem ze słodkich migdałów, olejem z pestek winogron lub olejem ryżowym, dla uzyskania bardziej oleistej konsystencji, następnie rozgrzej w dłoni i wykonaj masaż wybranych partii ciała. Możesz dodawać różne naturalne olejki eteryczne ● wzbogacenie kremu / balsamu – zmieszaj w dłoni olej z ulubionym kremem lub balsamem tuż przed użyciem, a następnie wmasuj w skórę ● maska na skórę głowy – wmasuj olej w skórę głowy w ilości 2 łyżek stołowych minimum 1 godzinę przed jej umyciem, w celu dostarczenia jej cennych składników ● maska na włosy – nałóż na suche bądź zwilżone wodą i/lub żelem aloesowym/hialuronowym włosy minimum 20 minut przed ich umyciem, a następnie zmyj olej delikatnym szamponem. Taką mieszankę możesz pozostawić na włosach także na dłuższy czas, np. całą noc. W razie użycia zbyt dużej ilości oleju - najpierw nałóż porcję odżywki do włosów, by zemulgować olej, a następnie umyj szamponem ● zabezpieczenie końcówek włosów – wetrzyj kilka kropli oleju w suche bądź mokre końcówki włosów ● preparat na zrogowaciałą skórę – niewielką ilość oleju wmasuj w twardą skórę pięt, łokci lub kolan. Możesz zastosować olej również jako wsparcie dla kuracji regenerującej dla popękanych pięt lub suchych dłoni. W tym celu przed snem wmasuj olej w skórę pięt/rąk (np. dodatkowo na stosowany zazwyczaj krem), a następnie załóż bawełniane skarpetki/rękawice. Możesz również wcześniej dodatkowo owinąć stopy/ręce folią ● jako odżywka do paznokci – kilka kropel oleju wmasuj w paznokcie oraz skórki. Możesz dodać także kilka kropli oleju rycynowego. ● jako odżywka do rzęs i brwi – rozprowadź olej na całej długości rzęs oraz brwi, uważaj, by olej nie dostał się do oka ● jako maska do twarzy – wymieszaj kilka kropli oleju z porcją wybranej glinki bądź glinek, dodaj ulubioną wodą kwiatową i mieszaj aż do uzyskania konsystencji pasty, nałóż na ok. 15 minut, po czym zmyj. W międzyczasie spryskuj skórę wodą roślinną, by nie dopuścić do całkowitego zaschnięcia maski. Specyfikacja produktu:  • INCI: Cucurbita Pepo Seed Oil (olej z pestek dyni nierafinowany 100%)  • Kraj pochodzenia: Chiny  • Postać: płynny olej o orzechowym zapachu  • Warunki przechowywania: w szczelnie zamkniętym opakowaniu; w temperaturze pokojowej nie wyższej niż 25°C, przechowywany w lodówce może lekko tężeć  • Trwałość: podana na opakowaniu  • Surowiec użyty do produkcji posiada Certyfikat Soil Association Organic Ciekawostki: • Olej z pestek dyni powstaje w wyniku tłoczenia na zimno wyłuskanych pestek dyni • Dynia pochodzi z północnych rejonów Ameryki Południowej i południowych rejonów Ameryki Północnej. W Europie uprawa dyni rozwinęła się na terenach dawnej Styrii, krainy geograficznej, która obecnie należy do Austrii i Słowenii • Wytłaczany z pestek dyni olej ma barwę ciemno zielono – brązową i jest nieodporny na ciepło • Potrzeba około 30 dyń, aby uzyskać 1 litr oleju • Spożywczy olej z pestek dyni ma korzystny wpływ, m.in. na układ krwionośny, układ pokarmowy, układ oddechowy, układ odpornościowy, itd., dlatego też zwany jest „zielonym złotem”

24.99PLN 16.00PLN
Filtry
12PLN 36PLN